FSBiH počastio sudiju Sabriju Topalovića sa 13.900 KM da sebi kupi novi automobil

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odobrio je novac za kupovinu automobila Sabriji Topaloviću, sudiji iz Zenice, kojem je auto zapaljen nakon utakmice Velež – Borac.

Kako je potvrđeno za Faktor odluku o nadoknadi štete donio je Izvršni odbor FSBiH.

– Ne radi se o 15 hiljada, nego o 13.900 KM koje će dobiti sudija Topalović za kupovinu automobila koji mu je zapaljen nakon utakmice u Mostaru – potvrdio je za Faktor naš izvor iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Utakmica 10. kola Premijer lige BiH između Veleža i Borca igrana je 21. septembra, a prekinuta je u 82. minuti kada je Stojan Vranješ pogodio za 0:2. Tada su navijači Veleža utrčali na teren, sudija Sabrija Topalović “odsvirao” je kraj utakmice.

No, stvari se nisu završile na tome, jer su kod Jablanice napadnute sudije pri povratku iz Mostara.

Oglasio se MUP HNK: “Presretnuto je vozilo marke Mercedes. Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil”

Tada je zapaljen automobil u kojim se kući vozio zenički sudija Topalović.

U automobilu je bio i jedan pomoćni sudija, kao i Adnan Alispahić, supervizor suđenja.

Savez je sada odlučio nadoknaditi materijalnu štetu zeničkom arbitru.

Borac je za zelenim stolom upisao pobjedu službenim rezultatom 3:0, dok je FK Velež žestoko kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79