Fudbaler Mladosti Amer Hiroš žrtva migranta ubice: “Sve sam shvatio nakon fotografije, budite oprezni i pazite se”

Veliki broj migranta na ulicama bh. gradova odavno predstavlja opasnost za sve građane Bosne i Hercegovine, a mnogi od njih su već postali žrtve krađe, prepadanja, zlostavljanja, fizičkih napada i drugih kriminalnih radnji.

Grad Sarajevo te općine Ilidžu i Hrasnicu uzdrmalo je ubistvo 36-godišnjeg Jasmina Berovića, a jedan od osumnjičenih je migrant, Hicham Aglaras iz Maroka.

Naokon ubistva uslijedila je potraga za ubicom. Aglaras je danas lociran i uhapšen u napuštenom objektu Energoinvesta, na Ilidži, a njegove fotogravije su preplovile internet.

Kada je vidio fotografiju uhapšenog migranta fudbaler Mladosti Amer Hiroš je prepoznao neke od svojih odvjenih predmeta koji su mu nestali prije 10-ak dana.

Hiroš je sve potvrdio u kratkom razgovoru za SportSport.

Mladi veznjak je kazao kako kačket sa fotografije pripada njemu, dok mu je jakna koju je na sebi nosi migrant pripadala njegovom najboljem prijatelju.

“Mi smo mislili da smo izgubili te stvari, danas vidimo fotografije, ja vidim kačket, pogledam jaknu i sve mi bude jasno”, govori Hiroš te nastavlja:

“Prijatelj mi je prije 10-ak dana govorio kako mu se čini da mu je neko ulazio u automobil, da je tu ležao, da su razbacani stvari. I evo danas vidimo kod koga su nam stvari završile.”

“Nazvao sam druga, poslao sam mu fotografije, sada nam je to sve nekako smiješno, ali ovom prilikom apelujem svim građanima da budu oprezni i da se paze migranta”, poručio je Hiroš.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79