FUP hapsi u Mostaru: Pronađena plantaža kanabisa, municija i vojna oprema

Pripadnici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, izveli su danas operativnu akciju “Triple 2” na području Mostara.

Tom prilikom uhapšena je osoba inicijala D. R. (35), dok će nad drugom osobom biti provedena kriminalistička obrada.

Uhapšeni se sumnjiči za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Privedena osoba je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru pripadnici Federalne uprave policije pretresli su objekte u naselju Goranci gdje pored objekta koje uhapšeni koristi pronađena plantaža od 29 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.).

“Također je po istoj naredbi izvršen pretres porodične kuće, gdje je pronađena određena količina municije i vojne opreme, te određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te drugi dokazi koji će se koristiti u postupku. Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, pakovalo, te je dalje distribuiralo – saopćeno je.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Akcija je izvedena u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentovanju krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79