Regija BiH FUP otkrio laboratorij za vještački uzgoj marihuane, uhapšena dvojica Mostaraca

FUP otkrio laboratorij za vještački uzgoj marihuane, uhapšena dvojica Mostaraca

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) od jučer pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona provode operativnu akciju “Laboratorij”, saopćeno je iz te policijske agencije.

U sklopu ove akcije uhapšene su dvije osobe iz Mostara koje se sumnjiče za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Uhapšeni su Dž. T. (1982) i Š. M. (1995), obojica iz Mostara.

Prilikom pretresa objekta u Mostaru kojeg su iznajmili od treće osobe proneđen je laboratorij za vještački uzgoj marihuane, u kojem se nalazilo 85 stabljika indijske konoplje.

– Laboratorij je bio pokriven unutrašnjim i vanjskim videonadzorom kao i alarmnim sistemima, dok je za uzgoj zasada bio postavljen sistem koji je proizvodio improviziranu sunčanu svjetlost i toplotu, te sistem za navodnjavanje – navode iz FUP-a.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u prostorijama FUP-a biti predati u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM