FUP preuzeo istragu o slučaju ranjavanja napadača koji je policajca napao makazama

Nakon današnje drame u sarajevskoj ulici Džidžikovac kada je policajac iz PU Centar iz službenog pištolja ranio napadača u prostorijama NLB banke, prema nalogu dežurnog tužioca, istragu o ovom slučaju preuzeli su istražitelji Federalne uprave policije, saznaje „Avaz“.

Ovu informaciju potvrdila nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Kako smo ranije objavili, prema izvoru bliskom istrazi, muškarac koji je ranjen nasilno se ponašao prema službenicima banke te je psovao zbog čega je policajac pozvan na intervenciju.

Prema riječima istog izvora, policajac ga je po pravilima službe upozorio da prestane s takvim ponašanjem. No, on se nije na to obazirao te je nastavio vrijeđati.

Kada mu je policajac, navodno, kazao da napusti banku, on je silovito nasrnuo na njega pribivši ga uz zid. U tom momentu u ruci je, prema prvim informacijama, imao makaze kojima je krenuo da ubode policajca u vrat.

Kada se hrabri policajac istrgao, opet je napadača nekoliko puta glasnim tonom upozorio da baci makaze, ali je on nasrnuo na njega ponovo, pokušavajući da ga ubode u vrat.

Policajac je braneći vlastiti život iz službenog pištolja, prema prvim informacijama, ispalio najmanje jedan hitac ranivši nasilnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79