FUP: Uhapsili smo 7 osoba i pronašli drogu i oružje

Federalna uprava policije oglasila se o akciji “Drina”, koju od jutros, zajedno sa policajcima MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona, provode na području tog i Kantona Sarajevo.

“U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Goraždu izvršen je pretres na četiri lokacije na području Goražda i jedne lokacije na području Kantona Sarajevo. Tom prilikom slobode su lišeni Š. P. (1972), M. P. (1980), A. D. (1988), R. Č. (1987), F. H. (1956), M. H. (2004) iz Goražde i A. O. (1985) iz Sarajeva. Prilikom pretresa pronađena su određene količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge amfetamin i Cannabis sativa L., vage za precizno mjerenje, vatreno oružje kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela”, naveli su iz FUP-a.

Dodaju da se svi slobode lišeni sumnjiče da su određeni vremenski period opojnu drogu nabavljali, proizvodili, transportovali i neovlašteno je stavljali u promet s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Sedmorka će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predati nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Bosansko-podrinjskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79