FUP uhapsio članove porodice Kilerdžija: Lišeni slobode otac i dva brata

U nastavku operativno taktičke akcije kodnog naziva “Aperkat” istražitelji Federalne uprave policije danas, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili četiri osobe iz Sarajeva S.K. (51), T.K. (27), Dž.K. (21) i N.Š. (30).

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela udruživanje radi počinjenja krivičnih djela, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga, teška krađa, pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, lihvarstvo i oštećenje tuđe stvari.
Čekali ga tri mjeseca

Kako saznajemo uhapšen je Tamer Kilerdži, suvlasnik nargila bara „Mahala“ te njegov otac. Prema nezvaničnim informacijama istražitelji su čekali tri mjeseca Kilerdžija da se vrati u BiH, jer je boravio u Holandiji i bio nedostupan organima gonjenja.

Podsjećamo da je prije dvije godine Kilerdži prijavio SIPA-i da je otet i opljačkan na području Ilidže, a zbog čega je bio hapšen Dario Delibašić.

Pretresi ugostiteljskih objekata

U sklopu akcije, a na osnovu naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi stambenih objekata, ugostiteljskih objekata i motornih vozila na području općine Centar Sarajevo koje koriste osumnjičeni.

Tokom pretresa pronađeni su i oduzeti vatreno oružje, municija, veća količina novca, krivotvoreni dokumenti, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelima, te će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79