FUP uhapsio muškarca osumnjičenog za pljačku zlatare prilikom čega je smrtno stradala jedna osoba

U počinjenju navedenog krivičnog djela, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane osumnjičenih lica, što je dovelo do smrti osobe inicijala M.D. (1961.)

Policijski službenici Federalne uprave policije su dana 12.06.2021. godine, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode lice inicijala M.Č. (1981.) iz Posušja, zbog krivičnog djela „Razbojništvo“, a u vezi sa krivičnim djelom „Pomaganje“, koji je zajedno sa još dva osumnjičena lica učestvovao u počinjenju krivičnog djela dana 14.06.2012. godine u Međugorju, na štetu zlatarske radnje, kojom prilikom je otuđena određena količina zlatnog nakita, u vrijednosti od 42.910 KM.

U počinjenju navedenog krivičnog djela, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane osumnjičenih lica, što je dovelo do smrti osobe inicijala M.D. (1961.) rođenog na Kosovu, nastanjen u Međugorju.

Navedena akcija je provedena uz asistenciju pripadnika Granične policije BiH, te je lice kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, saopćeno je iz FUP-a.

Za vrijeme utakmice na Euru na današnji dan 2012.

Jedan od pljačkaša je iz automatske puške ispalio rafal u Mikelov trbuh. Bio je to muškarac koji je sjedio u Golfu i čuvao stražu, te je imao ulogu vozača.

Radilo se o rasprskavajućim mecima koji su rastrgali Dedajev stomak. Za to vrijeme brojni hodočasnici bježali su glavom bez obzira. Jedni su padali, a drugi zaklon trkom tražili u trgovine.

Pljačkaši su pobjegli Golfom koji je ujutro nađen napušten u Dretelju, a za potrebe pljačke je ukraden u Posušju. Pljačka se odvijala za vrijeme utakmice između Hrvatske i Italije, tačnije za vrijeme drugog poluvremena na Euru 2012., dakle na današnji dan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79