FUP uhapsio poznatog dilera u Sarajevu: U iznajmljenim stanovima prepakivao drogu

Pripadnici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo pretresli dvije lokacije i uhapsile dvije osobe zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Kako je saopćio FUP, uhapšeni su R. G. (1989) i S. B. (1986).

– Lice R.G. je odranije poznato policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnik u vršenju krivičnih djela, zbog čega je više puta osuđivano za krivična djela člana 287., 289, 238 i 239. KZ FBiH – navodi se u saopćenju FUP-a.

Uhapšeni se sumnjiče da su na području Kantona Sarajevo tokom 2020. i 2021. godine, neovlašteno proizvodili i stavljali u promet opojnu drogu.

Terete se da su od njima poznatih osoba neovlašteno nabavljali drogu amfetamin (spid), koji su čuvali u svojim ili iznajmljenim stanovima ili poslovnim prostorima, gdje su je prepakivali u paketiće pogodne za uličnu prodaju te je stavljali u promet na području grada Sarajeva.

– Prilikom pretresa je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, vatreno oružje, municija, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima – navode iz FUP-a.

Nakon krim-obrade R. G. je u zakonskom roku predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, dok je S. B. po naredbi tužioca pušten na slobodu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79