FUP uhapsio Sarajliju (26) sa tri kilograma amfetamina, osumnjičen je i za krađe

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga Federalne uprave policije su danas, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja izvršili lišenje osobe A.H. (26) iz Sarajeva.

Za njim je raspisana Centralna potraga Kantonalnog suda u Sarajevu, zbog izvršenja krivičnog djela “Krađa” i krivičnog djela “Razbojništvo”.

U sklopu navedenih aktivnosti izvršen je pretres lica A.H. (26) iz Sarajeva, te je tom prilikom kod istog pronađena veća količina opojne droge Amfetamin cca tri kilograma.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavilo opojnu drogu Amfetamin koju je namjeravalo dalje staviti u promet trećim licima.

Osumnjičeno lice je kriminalistički obrađeno, te je zbog raspisane Centralne potrage Kantonalnog suda u Sarajevu predato Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine na daljnje nadležno postupanje.

O svim poduzetim mjerama obavješteno je nadležno Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, te će se daljnje mjere i radnje poduzimati pod nadzorom predmetnog tužioca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79