Galiješević: Boljakov potok, Briješće, Sokolje, Nemila, Gornja Mahala… su vehabijska naselja

Dževad Galijašević, plaćenik vlasti iz RS kojeg mediji iz ovog bh. entiteta pokušavaju predstaviti kao stručnjaka za borbu protiv terorizma ponovo uznemirava javnost svojim izjavama.

On je za Srnu izdvojio nekoliko naselja za koje tvrdi da su “vehabijska naselja”. Takođe, kaže da SDA sarađuje sa Al Kaidom, Al Nusrom i Islamskom državom.

“Na teritoriji Federacije BiH od 2016. godine do danas registrovano 69 vehabijskih naselja u 20 lokalnih zajednica, od kojih su neke na granici sa Republikom Srpskom.

Samo ih na zeničkom području ima devet, i tu u naseljima Podbrežje, Šerići na potezu između Zenice i Teslića, Tetovo, Željezno Polje, Nemila, Topčić polje, Orahovica, Gornja Mahala, Starina i Arnauti.

Kada je riječ o Sarajevu, Galiješević kaže da su to naselja Sokolje, Osijek, Boljakov potok, Zaklopača, u blizini aerodroma “Butmir”, Briješće brdo, Dobroševići, Rajlovac, Bare kod Stupa, Kasindolska i Zaulice.

Galijašević je naveo da te vehabijske zajednice postoje i u opštinama Žepče, Zavidovići, Banovići, Bihać, Cazin, Donji Vakuf, Gračanica, Goražde, Hadžići, Kakanj, Kalesija, Maglaj, Srebrenik, Tešanj, Travnik, Tuzla, Velika Kladuša i Živinice.

Tvrdi da neke od tih zajednica djeluju protiv Islamske zajednice u BiH, a da, kao i SDA, i danas sarađuju sa terorističkom organizacijama Muslimansko bratstvo, Al kaida, Al nusra i Islamska država.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79