Gaši optužen da je rođacima “završio” vozačke dozvole: Podmitio sa 1.600 eura!

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilašta Kantona Sarajevo protiv Adnana Gašija, Ramadana Abazija i Admira Abazija.

Davanje dara i trgovina uticajem

Adnan Gaši optužen je zbog krivičnih djela davanje dara i drugih oblika koristi i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, dok su Ramadan i Admir Abazi optuženi za krivična djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem i krivotvorenje isprave.

Prema navodima iz optužnice, Adnan Gaši se tereti da je u junu 2018. godine posredstvom referentice za izdavanje vozačkih dozvola u Sektoru za administraciju Novo Sarajevo MUP-a KS, omogućio izdavanje vozačke dozvole Ramadanu i Admiru Abaziju bez položenog vozačkog ispita za B kategoriju.

Za uslugu dobio 400 eura

Za navedenu uslugu, Ramadan i Admir Abazi, optuženom Gašiju s kojim su u rodbinskim vezama, dali su novac u iznosu od 400 eura dok je referentica inicijala H.Z. koja je pod istragom Tužilaštva KS, primila iznos od 1.600 eura za izdavanje vozačke dozvole sa neistinitim sadržajem o položenom vozačkom ispitu optuženima Ramadanu i Admiru Abaziju prenosi Avaz.

Mersad automobilom pokušao udariti policajce i dobio 7 mjeseci iza rešetaka!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79