Gavrankapetanović: Kao društvo ne možemo izaći iz ove kataklizme bez vakcinacije

Direktor Opće bolnice “Abdulah Nakaš” Sarajevo Ismet Gavrankapetanović za Klix.ba je prokomentarisao početak vakcinacije, kazavši da je neophodna kako bismo pobijedili ovaj zdravstveni izazov.

U Općoj bolnici “Abdulah Nakaš” vakcinisano je 186 zdravstvenih radnika, koji čine COVID A tim u toj zdravstvenoj ustanovi. Niko od vakcinisanih cjepivom AstraZeneca nema značajnije nus pojave.

“Svakodnevnim boravkom u sedam COVID odjela koliko ima sada “Opća bolnica” Sarajevo moje kolege i ja smo svjedoci teške patnje bolesnih i stalne borbe za udisaj. Stoga mislim da vakcinacija predstavlja vrlo važnu kariku u zaštiti svakog pojedinca i društva kao cjeline”, poručuje Gavrankapetanović.

Zanimao na sje komentar o samim vakcinama, s obzirom na razne komentare i tumačenja.

“Svaka vakcina je prema onom što vidimo odlična. Naravno i prateći efekti koji se kod malog dijela ljudi pojave normalan su dio vakcinacije Ne mislim da naše društvo, država ali i region u cjelini mogu izaći iz ove zdravstvene kataklizme bez vakcinacije Poštovati mjere, vakcinacija, dosta strpljenja i razumijevanja jednih za druge i ugledat ćemo svjetlo spasa”, zaključio je za Klix.ba Gavrankapetanović.

Jedan od vakcinisanih ovom vakcinom bio je i doktor Dragan Stevanocić koji je rekao da osim blage mučnine i malaksalosti ne osjeća nikakve druge tegobe. “Neke kolege su imale temperaturu do 38 i mišićnu slabost, kupirali Paracetamolom. Većina kolega ima općtu umorljivost i pospanost. Sve u svemu očekivano i uobičajeno nakon vakcine”, napisao je Stevanović na svom Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79