Gavrilo Bjelica pravosnažno osuđen na godinu zatvora

Vrhovni sud RS-a osudio je pravosnažno Gavrila Bjelicu (50) iz Bileće na godinu zatvora jer je bio član zločinačkog udruženja u Bileći koje je planiralo teška krivična djela kao što su iznude i otmice.

Prema ranijoj prvostepenoj presudi koju mu je izrekao Okružni sud Banja Luka, Bjelica je bio član grupe na čijem je čelu bio Bilećanin Miljan Vujović, prenosi Faktor.

– Odbijena je žalba branioca i potvrđena presuda Okružnog suda Banja Luka – potvrđeno nam je u Vrhovnom sudu RS-a.

U prvostepenoj presudi je istaknuto da je dokazano da su članovi zločinačkog udruženja sastajali i boravili u napuštenoj kući na putu Bileća – Gacko, kako bi planirali iznude i otmice.

Organizator udruženja Miljan Vujović se tereti i da je organizovao zločinačko udruženje koje je likvidiralo Petra Bajčetića, vlasnika kafića “NN” u Bileći, kome je pucano u glavu 19. septembra 2016. godine.

Vrhovni sud RS-a ranije je potvrdio presude Đorđu Radmiloviću, Srđanu Dendi i bivšem policajcu MUP-a RS-a Draganu Šarencu i pravosnažno ih osudio na ukupno dvije godine i 11 mjeseci zatvora zbog pokušaja otmice Bajčetića, koji je potom ubijen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments