Gazda pretukao maloljetnog konobara, a sad mu poslao i policiju na vrata. “Pogledajte policijski pretres porodične kuće Krišta”

Gazda pretukao maloljetnog konobara, a sad mu poslao i policiju na vrata. “Pogledajte policijski pretres porodične kuće Krišta”


18. jula 2022. godine je oko 2.15 sati u PS Busovača prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ulici Branitelja Domovine, općina Busovača, osoba inicijala F. B. rođen 1968. godine fizički napao maloljetnika koji je bio zaposlen u navedenom objektu.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti – kazali su nam iz policije.

Maloljetni I. J. (17) krvnički je pretučen u kafiću Kastelo u Busovači. Prema neslužbenim informacijama pretukao ga je vlasnik kafića Frano Blažević, kod koga je nesretni mladić radio, u nedjelju 17.-og ovog mjeseca tvrde roditelji povrijeđenih mladića piše Crna-Hronika.

Ovog martovskog jutra (3.3.2023) izvršen je policijski pretres porodične kuće Krišta u kojoj je učestvovalo čak 20 službenih osoba. Kao što saznajemo, razlog pretresa kuće je navodna dojava eksplozivne naprave u kafić Castello.

Za portal Crna-Hronika oglasio se roditelj Dario Krišto.

Ma imao bi svašta reći, ali najviše bih volio da se kane mene i moje djece. Da rasvijetle više slučaj koj se čeka već dugo.” – počinje Dario Krištvo za portal Crna-Hronika

“Oni ulijecaju u kuću a kad je Frano maltretiro djecu i tuko tamo, nisu ni otišli sramota na njih. Došlo je 20 policajaca u 6h ujutro i opkolili su kuću ko da sam ja likvidirao čovjeka. U nalogu za pretres piše osnovana sumnja da sam ja dojavio bombu u kafić Castello te su oduzeli telefon od mog sila Gabrijela. Navodni događaj se desio u decembru. Ma katastrofa.” – izjavio je Dario Krištvo za portal Crna-Hronika

https://www.tiktok.com/@crnahronikainfo/video/7206294022254644486?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7185172671659230725

 

Redakcija portala Crna-Hronika razgovarala je sa obitelji Krišto, mladića koji je pretrpio psihičku torturu. Dario i Elizabeta govorili su za naš portal.

“Mi smo roditelji Gabrijela Krište (16) koji je bio tu kao svjedok šta se izdešavalo malom Ivanu. Mi apelujemo narod, roditelje da nam pomognu da stanu uz našu djecu jer ovo sve se izdešavalo dugo. 10 godina, on je dosta djece maltretirao dole u podrumu gdje vodi djecu i prebija ih, maltretira samo što djeca to nisu smjela prijaviti. Ja sam otišao u policiju gdje mi nisu dali da prijavim događaj, nit me je zvala policija. Kao da su sve to uradili po nalogu tužitelja. Nemaju kao osnova da privedu Franu?! – izjavio je Dario Krištvo za portal Crna-Hronika.

“Mi apelujemo da se pomogne, da se stane jedno u kraj svim tim ljudima koji tako to rade među kojima je Frano Blažević. Ovo nije normalno, da se maloljetna djeca tuku. Ta djeca ako su bilo šta loše uradila, mi smo tu kao roditelji da mi to riješimo. Taj gazda je trebao nas zovnut da sa nama riješi, a ne da ih on tuče i maltretira i da sa njima radi šta god hoće. Griješimo mi odrasli ali griješe i djeca. Ovo nije normalno šta se radi. Ovog ima svugdje samo što se svijet boji da se on prijavi. Bojimo se i mi roditelji za našu djecu, za našu obitelj jer mi ne znamo šta iz ovog može izaći. Njega niko nikad nije smio ni za šta prijaviti.” -izjavila je Elizabeta Krištvo za portal Crna-Hronika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija