Gdje je nestala Nevzeta Solak: Da li je ušla u autobus?

Gdje je nestala Nevzeta Solak: Da li je ušla u autobus?


Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo uputila apel građanima

Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo objavila je na svojoj Facebook stranici da je pokrenuta potraga za Nevzetom Solak, rođenom 1959. godine, koja se udaljila iz porodične kuće u naselju Zabrđe.

Nevzeta je nestala u nedjelju, a kako se vidi na snimcima objavljenim na stranici GSS-a Novi Grad Sarajevo, ona se zaputila u pravcu Rajlovca i od tada joj se gubi svaki trag.

Kako je za Oslobođenje kazao predsjednik Upravnog odbora GSS-a Novi Grad, Fahrudin Dobrača, potraga se nastavlja i danas.

– Pomjerili smo se s “mrtve tačke” i upravo rješavamo pojedine video nadzore od kuće nestale, odakle je i krenula, do rajlovačke autobuske stanice, tj. do ulaza u bazu Rajlovac. To je nekih 2 kilometra. Sada istražujemo da li je nestala ušla u autobus ili ne, kazao je Dobrača.

Istakao je da je jako slab protok informacija te ovom prilikom uputio apel građanima.

– Mole se sugrađani ukoliko su je vidjeli ili imaju bilo kakve informacije da se jave na dežurne brojeve GSS Novi Grad Sarajevo: +387 62 112 700 ili +387 62 672 772 (viber broj).

Nestala Nevzeta je, prema podacima objavljenih na toj stranici, visoka oko 160 centimetara, a na sebi je imala crnu jaknu, crne pantalone, torbu, kišobran i pokrivena je svijetlom maramom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija