Gdje je nestalo 6,5 cm debljine asfalta na putu za Perin Han?

Svakodnevnim saobraćanjem iz Zenice ka Perinom Hanu, uočljivo je masovno propadanje prije četiri mjeseca asfaltiranog puta kao i mnoštvo ulegnuća ili izdizanja kada prelazite preko šahtova. Da nije poskakivanja, propadanja i šveranja pri izbjegavanju mnogobrojnih rupa a koje uništavaju ionako stara i raštimana auta, to bi imalo i pozitivnu stranu jer ni u kom slučaju vozači ne mogu prispati za volanom, pa makar bili pijani kao “letva” a što je normalno stanje za pojedine korisnike.

Shodno gore navedenom, ne može a da se ne postavi nekoliko zabrinjavajućih pitanja kao što su:

Kako je moguće da tokom asfaltiranja navedene dionice kao i prijema iste, nadzorni organ koga vjerovatno imenuje gradonačelnik, nije sondirao tj. izmjerio debljinu asfalta koja je trebala iznositi najmanje 8 cm. a iz priložene slike, snimljene na licu mjesta, vidljivo je da iznosi samo 1,5 cm.
DAKLE, NEGDJE JE NESTALO A NAPLAĆENO JE, OKO PET KILOMETARA ASVALTA DEBLJINE 6,5 cm. I ŠIRINE OKO PET METARA.
Ili je bio “NESTRUČAN, DOBRO PLAĆENI NADZORNI ORGAN”
(A sto je malo vjerojatno), ili su od strane nalogodavca dobili instrukciju da pri prijemu radova potpuno zažmure i ne pitajući ništa “prihvate uredno izvedene radove” i ko će odgovarati za više stotina hiljada pričinjenu štetu?
Uzmemo li u obzir činjenicu da je u “Izvještaju o finansijskoj reviziji”
sačinjenom od strana “Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH” evidentirano više slučajeva sklapanja poslova bez obaveznog javnog oglasavanja (u četiri oka) kao i duplo povećavanje cijena radova u odnosu na realnu cijenu, jasno je da se radi o protivzakonitom izvlačenju i trošenju budžetskih sredstava a čiji vlasnici su svi gradjani Zenice.
Pitamo se (obzirom da većina gradjana ili je navijaćki nastrojena pa “od lisća nevidi šumu” ili je” zombizirana ” usljed svakodnevnih političarskih ispiranja mozgova) zašto sudstvo i tužilaštvo i pored mnoštva prijava, po službenoj dužnosti, ne poduzima mjere iz svoje nadležnosti? (Neki od gradjana tvrde da su do te mjere korumpirani da se bave samo sitnim preprodavačima cigareta i sirotim šumokradicama, a drugi da su potpuno nestručni i da ih iskusni advokati redovno “pre.ebu” i obore im i za lajike čiste slučajeve.)
Moje mišljenje po ovom pitanju je suglasno sa onim koje daju visoki zvaničnici EU, SAD, o svi ozbiljni visoko pozicionirani političari u BiH.

Dakle, imajući u vidu trenutno stanje u našem gradu i dalje će:

Sredstva iz budžeta Zenice, biti trošena po želji i za interes samo jedne osobe.
Sudstvo i tužilaštvo i pored četrdesetak uglavnom osnovanih prijava protiv visoko pozicioniranog lica u ovom gradu iste stavljati na dno fijoka i čekati da zastare.
Glasači koji su glasali za “VOŽDA” (Kao i oni iz drugih sela koja su dobila “jednokratne predizborne asvalte” nanesene gotovo cetkom) ići će u Perin Han po izlokvanim i kaljavim putevima, dok ce “VOŽD” iz tog istog budžeta gotovo milionska sredstva trošiti u uredjenje vlastitog imanja.

Možda da na idućim izborima ne glasate za najlošijeg, a za inat nekoj stranci. Ta stranka i dalje živi moćno a vi radite debelo “U KORIST SVOJE ŠTETE”. Zenica ima mnogo pametnih, poštenih i vrijednih sugradjana koji će za razliku od onih elemenata “ubačenih sa strane” raditi ne u svom interesu, nego interesu svih Zeničana.

Ko to može više voliti Zenicu od ovdje rođenih?

Džingis Kan, Eugen Savojski, Franjo Ferdinant i razni ini koji su došli sa strane, nikada nisu donijeli dobro ovoj zemlji i ovom gradu. Opljačkali bi, popalili i onda produžili dalje a mi smo sami “sa svojima” uvijek i iznova morali ispočetka piše Zenicagrad.info


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79