Gdje je nestao komad klupe sa stanice na Pofalićima u Sarajevu?

Na društvenoj mreži Facebook danas je “osvanula” zanimljiva fotografija načinjena na jednom od stajališta GRAS-a u Sarajevu.

Na fotografiji, objavljenoj u grupi “Čudne slike i situacije Sarajeva”, vidi se klupa od inoksa, čiji je dobar komad odrezan, očigledno nekim profesionalnim alatom.

Uslijedili su brojni komentari članova grupe, kako oni kritički, koji su požurili da osude vandalizam, tako i oni šaljive prirode, pa se tako moglo pročitati da je “nekome zafalio komad za roštilja”, drugi su pak smatrali da je “neko sebi napravio rende ili cjediljku za makarone”.

Na kraju je komentar ostavio jedan od članova grupe, čije objašnjenje se ipak čini najrealnijim.

“Ovo su vatrogasci odsjekli jer je dijete zaglavilo prst u jednoj od ovih rupa, tako da su klinca zajedno sa tim odvukli pošto nisu mogli na mjestu događaja da mu izvuku prstić”, napisao je ovaj Sarajlija.

Ovu informaciju potvrdio je kasnije i pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade KS Samir Šabanović, koji je zajedno s kolegom Muhamedom Duranom izrezao komad klupe, kako bi ekipa Hitne pomoći mogla preuzeti dječaka i prevesti ga u KUM KCUS-a na ukazivanje pomoći.

 

 

Crna Hronika/Faktor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79