Gdje je pečat, bolan? Je li krivotvoren? Varnice u studiju, suočili se Zejd Šoto i Fahrudin Pecikoza

Brojna su pitanja bila otvorena, a Šoto i Peciokza su tokom gostovanja imali oprečne stavove

Gosti emisije Dan uživo na N1 bili su Zejd Šoto i Fahrudin Pecikoza. Obojica su o dešavanjima u AMUS-u govorili različito za N1, a 8. novembra bili su zajedno u studiju N1 gdje su imali raspravu koja je bila poprilično žustra na momente.


Brojna su pitanja bila otvorena, a Šoto i Peciokza su tokom gostovanja imali oprečne stavove. O Skupštini AMUS-a, o Statutu koji je (ne)usvojen, o članovima, Dini Dervišhalidoviću kao predsjedniku Skupštine, Upravnom odboru ove organizacije, isplati autorskih prava – prijetnjama pred tužbu, o navodima da pojedinim autorima nije bio dozvoljen ulaz. Je li postojao kvorum propisan Statutom Udruženja?

Da li određene radio stanice friziraju podatke i prave naručene playliste, kako bi u konačnici autori pjesama imali koristi.

Zanimljiva je bila i rasprava oko pitanja “gdje je pečat AMUS-a” i da li je on krivotvoren ili nije.

Govorilo se i o transparentnoj podjeli novca od autorskih prava, ali i o propalim sjednicama Skupštine u 2018. godini. Dvije su bile u Sarajevu, jedna u Doboju.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79