Gdje je sve Bakir Izetbegović bio u zadnje vrijeme?

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, pozitivan je na koronavirus, potvrđeno je ranije danas za portal Radiosarajevo.ba.

“Bakir Izetbegović nije uopće bolestan, samo je pozitivan. Imao je blage simptome te je od trenutka testiranja u izolaciji. Otkazao je sve planirane aktivnosti”, rečeno je za naš portal iz Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu (KCUS).

U proteklih 15-ak dana, tačnije od početka oktobra, Izetbegović je bio na tri događaja.

Lider SDA je 2. oktobra zatvorio 16. memorijalni turnir “Alija Izetbegović” u Kaknju. Tu je pobjedinicima uručio medalje i pehare.

Pet dana kasnije, 7. oktobra, Izetbegović je ugostio ambasadoricu Republike Austrije Ulrike Hartmann.

Prije nekoliko dana, preciznije 12. oktobra, Izetbegović je bio na sjednici Kolegija SDA, održanoj u Sarajevu. Nakon sjednice se obratio medijima.

Bakir Izetbegović pozitivan na koronavirus!

Lider SDA nije prvi političar koji je imao dijagnozu COVID-19. Ranije su pozitivni bili Dragan Čović (HDZ), premijeri Fadil Novalić i Radovan Višković, Safet Softić, Mahir Dević…

Zaraženi ovim virusom bili su i brojni sportisti i muzičari.

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata koronavirusom je zaraženo je najmanje 621 osoba.

Ovo je treći dan zaredom da je zabilježen crni COVID-rekord.

Od početka pandemije koronavirusa u BiH zabilježeno je preko 32.000 oboljelih građana BiH.

Više od 24.000 je izliječenih, dok ih je 980 izgubilo život.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79