Gdje su COVID redari u Sarajevu?

Da je epiedemiološka situacija u Sarajevu teška, svjedoče i sve veći redovi pred zdravstvenim ustanovama i punktovima za testiranje na koronavirus.

Više desetina građana, kako javlja naš reporter, čeka i jutros u redovima za testiranje pred domovima zdravlja.

Da sarajevski medicinari u COVID ambulantama imaju pune ruke posla svjedoče i zvanične brojke. Broj testiranih posljednjih dana je četverocifren. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, uzorci su od jučer uzeti od 1.444 osobe, od kojih je 477 pozitivnih.

Međutim, ni ove brojke, ni najava “zaključavanja” Kantona tokom predstojećeg vikenda pojedince nisu nagnale na poštivanje mjera, pa je i danas moguće vidjeti one koji se ponašaju nonšalantno, kreću se bez maski.

Kako se od jutros žale čitatelji, na mnogim javnim mjestima, kao što je javni prijevoz, ne poštuje se, niti je zbog velikih gužvi, moguće poštivati propisanu distancu.

Čitatelji se žale da na javnim mjestima nema dovoljno COVID redara koji bi trebali kontrolirati poštivanje mjera i čija je uloga više puta naglašena u izjavama nadležnih i naredbama Vlade KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79