“Gdje su ti pare, gdje ti je zlato, što si me prijavila policiji”

Asmir Ahmetović optužen da je u Zenici došao do kuće starice V. Lj. (77), za koju je znao da živi sama, da su joj djeca u inostranstvu, te da ima novca, pretukao je i opljačkao

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je podiglo, a sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici u cijelosti potvrdio optužnicu protiv Ahmetović Asmira zbog djela razbojništvo.

Optužnicom se Ahmetović tereti da je 20. maja ove godine, oko 18.30 sati u Zenici došao do kuće starice V. Lj. (77), za koju je znao da živi sama, da su joj djeca u inostranstvu, te da ima novca, s obzirom na to da je za nju povremeno obavljao sitne poslove oko kuće.

Iskoristivši priliku kad je starica zatvarala ulazna vrata, nakon što je mačkama ispred kuće dala hranu, stavio je ruke na vrata, ne dajući joj da ih zatvori.

– Oštećena je u strahu pokušavala da zatvori vrata gurajući ih svom snagom, a optuženi je snažno gurnuo vrata sa vanjske strane svjestan da uslijed takvog guranja na vrata može dovesti do pada oštećene koja je starija osoba i njenog teškog povređivanja, a na koju posljedicu je pristao – navodi se u optužnici.

Nesretna starica pala je na betonski pod, te u boli i strahu, plačući dozivala komšije u pomoć.

– Dok je ležala potrbuške na podu nogama je udario više puta po tijelu vičući: “Gdje su ti pare, gdje ti je zlato, što si me prijavila policiji”, misleći na događaj kada ga je zatekla u krađi u svojoj šupi, na što mu je oštećena u strahu plačući govorila :”Nisam te ja prijavila policiji”, a zatim je rukama sa vrata oštećene strgao zlatni lančić-ogrlicu, uslijed čega je nastupilo crvenilo u području vrata oštećene sa vanjske strane. Nakon toga je ušao u kuhinju gdje je razbacao stvari tražeći zlato i novac, pri čemu je bacio na pod mobilni telefon oštećene koji se razbio, a fiksni telefon isključio iz utičnice – precizirano je u optužnici.

Za to vrijeme žena je, ležeći i dalje potrbuške na istom mjestu gdje je pala, plakala i dozivala pomoć.

Razbojnik je zatim izašao iz kuće sa zlatnom lančićem-ogrlicom oštećene u vrijednosti od oko 300 KM, koju je uzeo i prisvojio, oštetivši time V. Lj. za novčani iznos od oko 300 KM i nanijevši joj tešku tjelesnu povredu u vidu preloma lijeve butne kosti.

– Upotrebom sile protiv neke osobe oduzeo je tuđu pokretninu s ciljem da njenim prisvajanjem pribavi sebi protupravnu imovinsku korist pri čemu je osoba teško tjelesno povrijeđena, čime je počinio krivično djelo razbojništvo – navedeno je u optužnici.

Ahmetović je istu noć lišen slobode i od tada se rješenjem zeničkog Suda nalazi u pritvoru.

Ahmetović je i ranije osuđivan za ista krivična djela prenosi Faktor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79