General OS BiH tvrdi da Dodik laže: “Nije tačno da su helikopteri stari!”

Prigodom nedavnog posjeta Mostaru, u koji nije poslao helikoptere da gase požare, ali je imao helikopter da dođe Draganu Čoviću na rođendan – Milorad Dodik se pokušavao izvući od nepomaganja hrvatskim šumama i gorama u plamenu.

Tako je na brzaka izmislio da helikopteri Oružanih snaga nisu baš za letenja, odnosno da bi piloti ugrozili živote da su ih vozili.

Demantirao ga je danas general Senad Mašović, načelnik Zajedničkog stožera OS BiH.

“Donošenje odluka o upotrebi resursa Oružanih snaga BiH za gašenje požara prvenstveno je humana i humanitarna misija. To nije pitanje politike. Životi građana moraju biti iznad politike i moramo imati mogućnost da upotrijebimo resurse da bi se spasili ljudski životi i materijalna dobra”, kazao je to u razgovoru za “Avaz” Mašović. Istaknuo je da nije točno da su helikopteri stari, i da smo dovedeni u situaciju da država ne može koristiti svoje kapacitete.

Dodik se oglušio na pozive iz Širokog Brijega i Mostara, pa se po dolasku na Čovićev rođendan pravdao.

“Čujem neku galamu što Predsjedništvo nije odobrilo helikopter. Prvo se trebate raspitati i vidjeti da su ti helikopteri na ivici ispravnosti. Svatko tko bi donio takvu odluku riskirao bi živote pilota. Letjelice su stare 40-50 godina. Hrabrost je tih ljudi da lete. Naravno da to nije jedini razlog zbog kojeg nisam sudjelovao u sjednicama Predsjedništva. Taj razlog se dobro zna i to će ostati tako”, izjavio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79