Generalni štrajk zdravstvenih radnika u KS se nastavlja

Sindikat radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo saopćio je da ni nakon današnjeg sastanka Štrajkačkog odbora ovog sindikata i predstavnika Vlade KS nije postignut dogovor.

Kako je saopćeno, na sastanku su bili ministrica zdravstva, ministar finansija i v. d. direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja te kompletan sastav rukovodstva Sindikata.

– Predstavnici Vlade Kantona Sarajevo nisu iznijeli ništa novo u odnosu na ranije sastanke. Predstavnici Sindikata radnika u zdravstvu ostali su kod svog ranije iznesenog prijedloga, odnosno tri ranije istaknuta zahtjeva, da u nazivu kolektivnog ugovora stoji riječ “granski”, zatim povećanje i usklađivanje koeficijenta, kako je već ranije tražio Sindikat, te primjenu Granskog ugovora od 1. oktobra ove godine – navodi se u saopćenju.

Sindikat zato ističe da se generalni štrajk nastavlja.

Skupština Sindikata radnika u zdravstvu KS zakazana je za srijedu, kada će se odlučiti o daljnjim aktivnostima i akcijama, saopćeno je za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79