Geodetska odbila zahtjev Dragana Stanivukovića: Porodična kuća i dalje njiva

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove odbila je zahtjev Dragana Stanivukovića, oca gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, da se njihova porodična kuća koja se i dalje vodi kao njiva, uplani, odnosno zvanično “ucrta”, potvrđeno je BL portalu.

Zahtjev je odbijen jer uz njega nije priložena neophodna dokumentacija, tačnije geodetski elaborat snimljenog objekta na parceli, urbanističko-tehnički uslovi, kao i građevinska i upotrebna dozovola.
Kako saznajemo, Dragan Stanivuković zahtjev je podnio 14. aprila, u vrijeme kad je u javnosti, zbog najava gradonačenika da će se sa te pozicije “obračunati” sa nelegalnim objektima u gradu, pokrenuta priča i o legalnosti objekta u kojem živi njegova porodica.
Tada se ispostavilo da se parcela na kojoj se kuća nalazi i dalje vodi kao poljoprivredno zemljište, zbog čega su Stanivukovići i zatražili da se ona uplani.
Kako dokumentacija za taj postupak nije bila potpuna, iz geodetske uprave zatražili su njenu dopunu, uz zakonski rok od sedam dana koji je, kako nam je potvrđeno, istekao 21. juna. U međuvremenu nije stigao ni zahtjev da se rokovi, eventualno, prolongiraju, zbog čega je 9. jula doneto rješenje kojim se zahtjev i zvanično odbija.

Podnosilac zahtjeva ima pravo žalbe, u roku od 15 dana od prijema rješenja.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79