Gigant bh. vojne industrije povećava proizvodnju i zbog toga traži 126 novih radnika

Radnici se traže na određeno vrijeme zbog povećanja obima posla.

Traže se kovači (30), galvanizeri (10), pirotehničari (40), bravari (3), električari (1), skladištari (3), građevinski radnici (3), kontrolori matalnih proizvoda (2) i radnici na mašinskoj obradi (34).

Nije poznato šta će se tačno proizvoditi. No, s obzirom na broj i strukturu radnika koji se traže, očito je da je riječ o novoj velikoj investiciji u oblasti namjenske industrije.

Pretis je, inače, posljednjih godina ponovo izrastao u jednog od lidera bh. vojne industrije i svake godine je povećavao proizvodnju.

Podsjetimo da je Vlada FBiH svojevremeno najavila otvaranja nove fabrike vojne industrije koja se trebala nalaziti upravo u Pretisu. Kako je tada rečeno, suvlasnici s Vladom FBiH, koji će uložiti novac, bit će giganti namjenske industrije, „Igman” iz Konjica, „Unis Ginex“, „Pretis“ i „Unis Group“. Prema informacijama od sredine prošle godine, gradnja te fabrike do tada nije započela zbog otpora mještana.

Podsjetimo, također, da kompanija iz oblasti namjenske industrije Igman Konjic uskoro otvara novi pogon. Pogon će se pustiti u probni rad u februaru, a 6. marta, na godišnjicu Igmana, trebao bi biti i zvanično otovren.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79