Ginex na čekanju: Kada će Vlada FBiH razriješiti člana NO

Alem Omerhodžić, član Nadzornog odbora privrednog društva Ginex u svojstvu predstavnika državnog kapitala izjavio je za Klix.ba kako njegova ostavka još uvijek aktivna, iako je Skupština dioničara na jučerašnjoj sjednici nije prihvatila.

Omerhodžić je na godišnjem odmoru i nije prisustvovao sastanku u Ginexu, ali nakon povratka očekuje da mu iz Vlade FBIH kažu do kada će računati na njega, odnosno kada ga planiraju razrješiti.
“Kad se vratim sa odmora očekujem sastanak sa odgovornim ljudima u Vladi FBiH kako bih se detaljno upoznao sa odlukama donesenim na današnjoj skupštini i koji su dalji planovi. Ja sam lično čestitao gospodinu Bahtu na prethodnoj saglasnosti vjerujući da će upravo on biti v.d član NO umjesto mene, smatrao sam da je i gospodin Šut ličnost koja je i iskusnija, možda i kompetentnija osoba od mene da odgovori na sve izazove ovog članstva. Bilo je i određenog nezadovoljstva da ta osoba bude sa strane. Ja nisam povukao svoju ostavku i pretpostavljam da je Vlada FBiH i dalje u razmatranju pronalaska adekvatnog kadrovskog rješenja. Uglavnom u ovom momentu ne mogu sa sigurnošću nešto tvrditi dok ne obavim razgovore kako bih se upoznao do kad Vlada FBiH računa na mene ili kad planiraju moje razrješenje”, izjavio je Omerhodžić.

Omerhodžić koji je ostavku na poziciju člana NO podnio u vrijeme pobune radnika Ginexa i velikih protesta u Goraždu, može biti razriješen tek kad ga razriješi skupština Ginexa, odnosno kada o tome odluči Vlada FBIH koja je većinski vlasnik ovog privrednog društva.

Pitanje je međutim da li će se to desiti i u narednih mjesec dana, s obzirom na vrijeme godišnjih odmora, ali i činjenicu da je Vlada FBIH u potrazi za odgovarajućim kadrovskim rješenjima.

Od Semira Šuta, bivšeg komesara iz ZDK i Hamida Bahta, generala odustali su za kratko vrijeme.

Tokom rasprave o prijedlogu smjene kompletnog NO društva mali dioničari su jučer napustili sjednicu, jer im, kako tvrde predstavnik Vlade FBIH nije dozvolio pojedinačno glasanje čime je nezakonito spriječio smjenu NO.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79