Gjorgievski i Lefkovska dobili po 18 godina za likvidaciju Denisa Tota

Sud u Skopju objavio je nepravomoćnu presudu za likvidaciju hrvatskog rukometaša Denisa Tota, prenosi Večernji list.

Anđelo Gjorgievski osuđen je na 18 godina jednako kao i drugooptužena Klementina Lefkovska. Trećeoptuženi Andrej Kostovski osuđen je na 16 godina, potvrdila je ambasadorica Hrvatske u Skopju Nives Tiganj.

Podsjećamo, Denis Tot je nasmrt pretučen 7. aprila ispred diskoteke Privilege, a troje optuženih do presude su boravili u pritvoru.

Za likvidaciju hrvatskog rukometaša optuženi su Angelo Georgievski (28), Klementina Levkovska (19) i Andrej Kostovski (22), koji su ranije izjavili da se ne osjećaju krivima.

Troje okrivljenih izašlo je iz noćnog kluba s Denisom, ušli su u taksi kada je počela rasprava. Potom je Kostovski izašao i Tota izvukao iz automobila.

Počeli su ga udarati, a kada je pao, nisu se zaustavili. Rukometaš je zadobio teške povrede glave i tijela, uslijed čega je završio u komi, a potom preminuo. U sudnici su optuženi izrazili saučešće porodici, a njihovi advokati ponovno su izjavili da se ne osjećaju krivim.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79