Glas razuma: Dragan Mektić pozvao na suživot umjesto podjele BiH

Dragan Mektić poznat je, između ostalog, i po svojim poirukama na Twitteru. U njima najčešće kritikuje predstavnike vlasti, a najdraža “meta” su mu kadrovi SNSD-a, posebno Milorad Dodik.

Međutim, u posljednjoj objavi ne bavi se ni SNSD-om, ni kriminalom vladajućih struktura, nikoga ne kritikuje. Dragan Mektić poziva na izgradnju BiH, na suživot svih njenih stanovnika. Nažalost, glasovi poput Mektićevog rijetko dolaze iz RS-a i tim su vrijedniji.

Naime, član državnog parlamenta je, zapravo, reafovao na poruku koju je na Twitteru objavio novinat RTRS-a Vranimir Đuričić.

– Tuzla-Srebrenica-Sarajevo…

Bio sam na svim ovim mjestima.

Prekrstio se kao na našim stratištima i pomolio za oproštaj i duše Bošnjaka.

Pogledao uvrdljive table i iznova se uvjerio da su samo razdvojene RS i FBiH garant dobrih odnosa i trajnog mira, napisao je Đuričić.

Međutim, Mektić je ponudio sasvim suprotno rješenje za našu zemlju.

– Branimire, razumijem o čemu govoriš, ali ako to nije moguće, možemo li mi tragati za načinom zajedničkog života, bojim se da je sve suprotno rat i možemo li mi to ponovo izdržati, napisao je Mektić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79