Regija BiH Glas za Kanižu na izborima za načelnika Travnika plaćali 20 KM

Glas za Kanižu na izborima za načelnika Travnika plaćali 20 KM

Iako su ponovljeni lokalni izbori u Travniku već odavni okončani, još uvijek se iza koalicije “Trojke” pod nazivom “Naša travnička priča” vuku repovi, a svakog dana na vidjelo izlaze nova saznanja o ponašanju opozicije predvođene Narodom i Pravdom, koja je koristila sva sredstva kako bi njihov kandidat pobijedio na izborima.

Iz dobro obavještenih izvora Stav saznaje da je u Travniku plan bio da se “pokupuju” birački odbori u kojima tradicionalno najjaču podršku ima SDA. Osim toga, uz dvadeset konvertibilnih maraka, koje su dijelili s izborne subote na nedjelju, obećavana su i radna mjesta, pozicije djeci na kraju prevarenih roditelja koji su naivno nasjeli na priču delegacije iz Sarajeva.

U porukama koje je “krtica” Naroda i Pravde unutar AM SDA Travnik Munir Karić iz Višnjeva slao glasačima, agitirao je da za novac glasaju za Harisa Kanižu. Karić je razotkriven, a očito da je riječ o još jednom od “poštenih dilera” koje oko sebe okuplja Konakovićeva stranka. Zanimljivo jeste da takvi “Nipotisti”, kada iz SDA prelete u okrilje Konakovića, odjednom počnu naveliko pričati o iznevjerenom poštenju, o SDA nepotizmu protiv kojega se bore, o SDA korupciji koju će “iz temelja” iskorijeniti.

Odmetnuti centri moći u travničkoj SDA su pristali na unosne novčane ponude “Naše travničke priče” te izdali vlastitu stranku. Postoje osnovane sumnje (dokumentirane) da su novac za kupovinu glasova u Travnik donijeli lično Konaković i njegovi načelnici iz sarajevskih općina. U lancu “Nipotizma” je, nažalost, neizostavna bila mreža onih u Srednjobosanskom kantonu koji su nekada bili pozicionirani unutar same SDA. Takvi su, a imena su poznata upućenima, našli interesne konekcije sa ljudima iz Konakovićevog okruženja. Najopasniji među njima su “krtice” koji su se planski pritajili i iznutra rade protiv interesa SDA i njenog rukovodstva.

Ne samo da je na lokalnim izborima u Travniku nuđeno 20 maraka da se glasa za kandidata opozicije nego su, nezvanično, glasači od aktivista koalicije NiP-a, SDP- a i Naše stranke presretani ispred birališta, od njih je traženo da slikaju glas, da bi po izlasku pokazali sliku s vlastitim prstom na glasačkom listiću i x kraj imena kandidata, a na trećoj lokaciji se vršila isplata novca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM