Glasački materijal nije došao ni do naših građana u Kataru, ostao na aerodromu u Sarajevu

Pojedini državljani Bosne i Hercegovine u Kataru još nisu dobili glasački materijal, tvrdi naš čitatelj koji se nalazi u ovoj državi.

Prema njegovim riječima, to se desilo uprkos tome što su se pravilno registrovali za glasanje.

Kontaktirao je i Centralnu izbornu komisiju (CIK) želeći saznati zašto nije dostavljen glasački materijal.

“Ranije sam bio u kontaktu s CIK-om i oni su mi potvrdili da su predali materijal BH Pošti koji bi trebao biti proslijeđen na aerodrom. Takođe su nam dali tracking, broj pošiljke”, ukazao je.

Kako je naveo, na trackingu je istaknuto da je pošiljka još uvijek bila u Bosni i Hercegovini i da se od 22. oktobra pripremaju staviti je u vreću za transport. Smatra da se su nadležni trebali odgovornije postupiti u ovakvoj situaciji.

“Razumijem da su moguće restrikcije pošte zbog pandemije za Katar, ali smo u tim slučaju mi glasači mogli biti obaviješteni na vrijeme. Imali smo dovoljno vremena ako treba da kupimo avionsku kartu i da odemo u Bosnu i Hercegovinu da obavimo našu građansku dužnost. Nisam siguran za ostale, ali je ovo moj slučaj”, naglasio je.

Iz CIK-a su mu danas ponovo poručili da je pošiljka proslijeđena na aerodrom i da oni više nemaju ništa s tim.

“Naglasio sam im da je pošiljka još uvijek u Bosni i Hercegovini na šta su oni odgovorili da ukoliko nismo dobili da su naši glasovi propali odnosno da su ostali neiskorišteni. Pitao sam ih kome da se obratim povodom toga i ko je krivac, ko snosi odgovornost, a oni su kazali da ne znaju te da imaju puno posla danas”, potcrtao je naš čitatelj.

Podsjećamo, ranije danas je bosanskohercegovačka ambasadorica u Grčkoj Nina Ristović-Krstić izrazila nezadovoljstvo zbog toga što i u ovu zemlju nije došao glasački materijal do dana izbora. Prema njenim navodima, materijal je poslan 21. oktobra iz Sarajeva, a posljednji trag pošiljke je zabilježen 27. oktobra u Turskoj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79