Glasajte odmah: Po čemu ćemo je pamtiti – kako je radila Sebija Izetbegović?

Velika tema javnog i političkog života u BiH, naročito u Sarajevu je javni i politički angažman Sebije Izetbegović. Time se bavi DEPO Puls u kojem čitaoci i pratitelji DEPO Portala mogu da ocijene rad ove političarke i direktorice KCUS-a. Glasaj odmah!

Njeno ime se čuje na svakom koraku, izaziva političke i društvene kontroveze na sve strane. Njeno ime je Sebija Izetbegović. Supruga je Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA. Dugo je bila skrivena od javnog života, ali se sve promijenilo prije pet-šest godina kada ulazi u politički i javni život. Ulazi na liste SDA, kao i u partijska tijela SDA.

Danas je potpredsjednik Kantonalnog odbora SDA, ali, po mišljenju mnogih, stvarni je šef ove stranke u Sarajevu. Smatra se da ima veliki utjecaj i na druge političke procese u SDA, ali i šire; izvori tvrde da je veliki broj dužnosnika ove stranke pod njenom kontrolom.

Već duže vrijeme je direktorica KCUS-a; upravo ovaj segment njenog rada je pod velikom lupom javnosti. Napadaju je kako je rastjerala najkvalitetniji kadar iz ove zdravstevne ustanove; njeni fanovi, pak, tvrde kako je zavela red, finansijski i profesionalni, u ovoj najvećoj bolnici u državi. U aktuelnom vremenu pandemije kororavirusa, njen rad je tema velikih političkih i javnih rasprava.
Sve ovo su razlozi da tema novog DEPO Pulsa bude upravo njen rad. Anketa se otvara objavom na našem portalu, zato glasaj odmah!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79