Glavni akter audiosnimka Asim Sarajlić još nije pozvan u Tužilaštvo KS

Asim Sarajlić, glavni akter snimka koji je u javnost pustio Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad o kompromitiranom izbornom procesu prvog čovjeka KO SDA Sarajevo, još uvijek nije pozvan u Tužilaštvo KS, saznaje Novinska agencija Patria.

Pogledajte šta sve posjeduje Asim Sarajlić: Plata mu je 4.387 KM!

U svojstvu svjedoka već je saslušan Semir Efendić, dok je Sarajlić prošle sedmice kada je podnio ostavke na sve stranačke funkcije (potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije) kazao da očekuje poziv Tužilaštva KS. Čak je ostavio i mogućnost da neće biti ni državni delegat u zavisnosti od sudskog procesa.

Iz Tužilaštva KS 4. marta je saopćeno da se vrše provjere kako bi se utvrdilo ima li elemenata krivičnog djela i dovoljno osnova za pokretanje istrage.

Sarajlić je već obuhvaćen sudskim procesom u slučaju „Bosna“ u kojem je optužen za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem u vezi zapošljavanja u javna preduzeća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79