Glavni grad dobiva prvo sportsko strelište na otvorenom

Prvo i jedino sportsko strelište na otvorenom koje je izgrađeno u poslijeratnom periodu u Sarajevu, nalazi se u općini Novi Grad, na brdu Žuč.

Radovi se privode kraju, tako da se uskoro očekuje njegovo stavljanje u upotrebu na zadovoljstvo brojnih ljubitelja ove vrste sporta i rekreacije.

Strelište je izgrađeno na lokalitetu između Doma oslobodilaca i Golog brda, gdje je u narednom periodu planirana izgradnja spomenika oslobodiocima Sarajeva “Krila slobode”. Samo mjesto na kojem se nalazi dislocirano je od urbanih naselja, a nije daleko od grada.

Poligon je izgrađen po svim potrebnim standardima posebno sa aspekta sigurnosti, a na njemu će moći vježbati svi oni koji posjeduju odobrenje za vatreno oružje, ali i policijske i zaštitarske agencije, streljački klubovi koji s nestrpljenjem očekuju ovaj sadržaj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79