Glavni imam upozorio: Predizbornom marketingu nije mjesto na vjerskim objektima

Na oglasnoj tabli Sulejman-begove džamije u Busovači danas je zalijepljena predizborna plakata, zbog čega je na društvenoj mreži negodovao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Busovača.

Na džamijskoj oglasnoj tabli, pored osmrtnice, zalijepljena je plakata kandidata za načelnika Općine Busovača, što je, kako ističe glavni imam, neprikladno i suprotno pravilima korištenja tih prostora.

Na objektima Islamske zajednice nema mjesta za politički marketing, bez obzira koja stranka ili kandidat da je u pitanju – pojasnio je glavni imam MIZ Busovača dr. hfz. Adnan-ef. Srebrenica.

Napominje da je neprimjereno to što se na prostor za osmrtnice lijepe plakati kojima nije tu mjesto, ali i da predizbornom reklamiranju nema mjesta ni na bilo kojem drugom vjerskom objektu.

Neka Općina napravi billborde, pa neka se to izdaje pred izbore i naplati. Na taj način bi se izbjeglo lijepljenje po banderama, izlozima ili čak nešto ovako – ističe glavni busovački imam za Preporod.info.

(FOTO) Mještani pokušali sklonuli predizborni plakat koji je zavezan za džamijsku ogradu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79