Glavni ulaz u zgradu zazidan

– Obraćao sam se inspekcijskim službama, ministarstvima, uredu ministra, predsjedniku RS (pismeno i lično), zamjeniku predsjednika, UNHCR-u, OHR-u, Ombudsmenu za ljudska prava, ali bezuspješno. Sve instance su pravno donijele odluke u moju korist, ali predsjednik opštine odbija da te odluke sprovede i ukloni pregrade i omogući mi ulaz na glavni ulaz u moj stan, jer ja trenutno ulazim na sporedni ulaz koji je uzak i visok 160 cm.

Haris Smajlović, privatnik iz Gradiške, ima problem jer ne može normalno ući a ni izaći is zvog stana.

Razlog tome je što je vlasnik ugostiteljskog lokala ispod stana, u kome živi Smajlović, zazidao i zatvorio zajednički ulaz u zgradu.

Sve to se desilo, kako tvrdi Smajlović, u vrijeme kada je on bio poslovno odsutan.

“Obraćao sam se inspekcijskim službama, ministarstvima, nadležnom ministru, predsjedniku Republike Srpske pismeno i lično, zamjeniku predsjednika, UNHCR-u, OHR-u, Ombudsmenu za ljudska prava…, ali bezuspješno. Sve instance su pravno donijele odluke u moju korist, ali predsjednik opštine odbija da te odluke sprovede i ukloni pregrade i omogući mi ulaz na glavni ulaz u moj stan, jer ja trenutno ulazim na sporedni ulaz koji je uzak i visok 160 cm”, tvrdi on.

Dodaje da mu nije jasno zbog čega se ne sprovedu donesene odluke u tom slučaju i da li je, kako kaže, u pitaanju korumpiranost i bezobrazluk vlasti ili je problem to što je on Bošnjak.

BN TV

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments