“Gledam u mutnu vodu. Je li unutra Matej? Molim se svaku večer”

Četiri sedmice traje potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem koji je 30. decembra 2021. nestao u Beogradu. Nenad Periš, Matejev otac, još je u Beogradu i ne gubi nadu da će se u Hrvatsku vratiti sa svojim sinom.

“Pitam se, kakav je ovo interes, što se zapravo događa, u stranoj sam zemlji, tu sam s ljudima koje ne poznajem, ne znam gdje mi je sin… Tu je neka voda u koju gledam, mutna je, je li on unutra… To je jedan košmar koji racionalno ne možete posložiti… Navečer, prije nego odem spavati, pomolim se Bogu za sutra, i tako već dvadeset i koliko dana”, kaže neutješni otac, javlja Blic.

Govoreći o samoj potragi, Nenad Periš rekao je da mu je signal mobitela probudio nadu i da se nadao da će Mateja pronaći na Velikom ratnom otoku.

“Važno mi je da potraga i dalje traje i da ga pronađu”, rekao je Periš za HRT.

Što se tiče ranijih saznanja, Nenad Periš je ponovio kako smatra da njegov sin, kojeg su snimile sigurnosne kamere, nije trčao bez cilja.

“Matej nije zimogrozan. Zimi često kad nisu preniske temeprature izlazi van. Tada je u Beogradu bila visoka temperatura za to doba godine. To što je izašao van, pomislio sam kao roditelj, iako možda nisam u pravu, je da se mislio brzo vratiti ili je možda bila gužva na garderobi. Ne bi sigurno ostavio jaknu u klubu, a da se po nju ne vrati”, priča Periš.

Dodao je i da je Matej kod sebe imao nešto novca, te da ne zna je li možda otrčao do apartmana u kojem su bili smješteni kako bi uzeo još.

“Mislim da je imao oko 50 do 70 eura. Je li to bilo dovoljno da plati piće koje su pili tamo, ne znam. Kartica nije bila kod njega. Kartica je sada kod mene”, priča Nenad Periš.

Matejev otac osvrnuo se ponovo i na prijateljicu njegovog sina koja je zadnja bila s njim u kontaktu, te naglasio da nema potrebe da ona ili bilo ko od Matejevih prijatelja trpi prozivke po društvenim mrežama.

“Nepotrebne su i pretjerane. Vjerujem i Matejevim prijateljima i toj prijateljici. Vjerujem da bi učinili sve da pronađu Mateja. Bacanje blata na nekoga u ovako teškim trenucima nikome ne treba”,rekao je Periš.

U jednom trenutku, Nenad Periš nije uspio zaustaviti suze govoreći o bolu kroz koji on i njegova porodica prolaze.

“Imam svoju porodicu, koja pati zbog svega ovoga i na to sam koncentriran i moram, uz veliku želju da pronađem Mateja, sačuvati mir svoje porodice. Puno ljudi je prije mene imalo ovakvih problema, možda će neko i poslije mene. Uzmi križ i nosi ga, pokušaj biti dobar čovjek. Mislim da je skupa ova energija zbog Matejeve dobrote, koji je izuzetno dobar momak”, rekao je Periš.

Nenad Periš ponovio je i koliko je zahvalan na neizmjernoj podršci koju svakodnevno dobiva.

“Možda sam iracionalan, pustite me da sanjam o tome, sigurno će se stvar riješiti, ali taj čin poznatih i nepoznatih ljudi, prijatelja kojih ima jako puno… Možda ih često i ne spominjem, ali stvarno, ima prijatelja koji su učinili nevjerovatne stvari za mene. Rekao sam im da im se ne bih mogao odužiti ni za pet života. Sve to pomaže. Ali, na kraju svega, kada ugasite svjetlo, ostaje samo to da nađete Mateja, samo mi je to želja i bit ću najsretniji čovjek na svijetu”, rekao je Periš.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79