Glumio da puca na džamiju kod Gradiške: Identifikovan muškarac koji je uznemirio građane

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška nakon saznanja objavljenih na društvenim mrežama koja su prenesena i u sredstvima javnog informisanja, a nisu prijavljena policiji, identifikovali su muškarca koji je juče u večernjim satima ispred džamije u mjestu Obradovac, Gradiška, izazvao uznemirenost građana.

Kako piše “Srna”, u toku je rad na utvrđivanju prekršajne ili krivične odgovornosti, kao i eventualno drugih učesnika, a po utvrđivanju činjeničnog stanja biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje prema počiniocima.

U Policijskoj upravi Gradiška je rečeno da osuđuju svaki vid ispoljavanja netrpeljivosti, uvredljivih sadržaja i nasilničkog ponašanja, te pozivaju građane da se suzdrže od ovakvog ili sličnog ponašanja.

Na Facebook stranici “Dzemat Obradovac” i u medijima objavljen je video snimak sa nadzorne kamere na džamiji, a na kojem se vidi kako muškarac zaustavlja vozilo ispred ovog vjerskog objekta, izlazi iz auta i pretvara se da puca iz vatrenog oružja.

Ovaj potez izazvao je uznemirenost građana na društvenim mrežama, ali incident niko nije prijavio policiji. Snimak je ubrzo i obrisan.

“Kao i svake godine povodom naših dana radosti nas vjernika muslimana (dani ramazana,bajrama,…) tako isto iščekujući prvi ezan za početak ramazana, naše pojedine komšije nam upućuju srdačne čestitke povodom našeg najvećeg mjeseca Ramazana urlikajući uz četničke pjesme, psovke “balijske i muslimanske majke”..”, stajalo je u objavi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79