GO SDP-a Mostar: Najoštrije osuđujemo napad na Sabornu crkvu u Mostaru

Gradska organizacija SDP-a Mostar najoštrije osuđuje novi vandalski čin u vidu krađe i uništavanja Saborne crkve, koja je kako ističu simbol Mostara i multietničnosti u tom gradu.

Navode da Saborna crkva u Mostaru treba ponovno postati mjesto molitve Mostaraca pravoslavne vjeroispovijesti i da se njenoj obnovi vesele svaki iskreni Mostarac i Mostarka jer je taj hram od nevjerovatne historijske vrijednosti i jedan od simbola Mostara.
“Zato nas izuzetno žalosti činjenica da su pojedinci dotakli moralno dno, pa umjesto daljnje obnove danas svjedočimo krađi i uništavanju crkve. Također smo već duži vremenski period zabrinuti za sigurnosnu situaciju u Mostaru, kao i to što MUP nije sposoban rasvijetliti ni jedno krivično djelo krađe i skrnavljenja naših kulturnih i historijskih simbola, a najbolji je primjer Partizansko-spomen groblje čije uništavanje već pola godine nije rasvijetljeno”, navode iz SDP-a Mostar.

Naglašavaju da SDP Mostar iskazuje spremnost da potakne sve nivo vlasti u Bosni i Hercegovinu da se uključe u obnovu Saborne crkve u Mostaru, da ova crkva uskoro ponovno zablista u najljepšem izdanju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79