“Godina ispred nas će biti izazovna i ne trebamo odustajati, ja sigurno neću”

Foto: Patria/Arhiv

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je novogodišnju čestitku građanima u kojoj je naglasio kako 2022. godine nije bila nimalo laka.

U novogodišnjoj poruci Komšić je naglasio kako su pred državom veliki izazovi i u narednom periodu.

“Drage moje građanke i građani Bosne i Hercegovine. Period koji ostavljamo iza sebe nije bio nimalo lak. Pred nama su bili veliki izazovi, izazovi koji nisu olakšali našu svakodnevnicu. Političke promjene u svijetu i Evropi rezultirale su brojnim tenzijama na širem društvenom planu, što se u velikoj mjeri odrazilo i na ekonomsko- socijalni status u BiH. Nažalost, sve ukazuje na to da ni period koji je pred nama neće biti jednostavan”, rekao je Komšić.

Pojasnio je kako će 2023. godine biti izazovna i neizvjesna.

“Stoga, na svima nama je da kao pojedinci u društvu, uz mnogo mudrosti, strpljenja i odlučnosti, učinimo sve kako bismo adekvatno odgovorili na izazove i promjene koje će uslijediti u budućem periodu. Trebamo biti iskreni, mnogo je posla pred nama kako bismo okruženje u kojem živimo učinili boljim i prosperitetnijim. Ali nikada ne trebamo odustati. Ja sigurno neću odustati od države Bosne i Hercegovine u kojoj su svi građani jednaki, države u kojoj će temeljna ljudska prava biti imperativ. Države čije su institucije u službi svakog njenog građanina, a ne svrha same sebi, države u kojoj će se svako od nas osjećati sigurno. Uvjeren sam, nećete odustati ni vi”, poručio je.

Na kraju obraćanja, Komšić je izjavio kako empatijom moramo graditi društvo saradnje i tolerancije.

“Nađimo snagu u našim različitostima, slavimo međusobne uspjehe, budimo jedni drugima čvrst oslonac. Empatijom gradimo društvo jednakih, društvo saradnje i tolerancije. Dok se radujemo svojim i uspjesima naših bližnjih, ne zaboravimo one koji su u potrebi i sami, budimo ruka podrške jedni drugima. Dragi moji Bosanci i Hercegovci, u novoj 2023. godini želim vam dobro zdravlje, mnogo sreće i uspjeha, uz nadu da će naredna godina biti bolja u svakom pogledu od ove koju ostavljamo iza sebe”, zaključio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79