Godinama se*sualno zlostavljao sestrinu kćerku, tražili od nje da šuti, da “ne sramoti porodicu”

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio V.Z. (36) iz Prijedora na 12 i po godina robije zbog dugogodišnjeg seksualnog zlostavljanja sestričine.

Ujak monstrum punih pet godina zlostavljao je kćerku svoje sestre u porodičnoj kući strave i užasa u selu u široj okolini Prijedora.

Najtragičnije u svemu je što su djevojčicu odgovarali od prijave, kako ne bi osramotila porodicu (!), ali je nakon punoljetstva ipak smogla hrabosti i ispričala stravične detalje istražiocima, koji su u konačnici doveli do zatvaranja monstruma iza rešetaka.

Roditelji su djevojčicu povjeravali ujaku na čuvanje, ne sluteći da je ostavljaju pedofilu koji će joj uništiti život.

Šokantni detalji

Vrhovni sud je tako odbacio žalbe odbrane i potvrdio presudu Okružnog suda u Prijedoru iz septembra prošle godine.

Identitet optuženog, zbog zaštite identiteta žrtve, ne možemo otkrivati u javnosti.

– Punih pet godina trajalo je seksualno zlostavljanje nesrećne djevojčice, a sve je počelo kada je imala 13 godina – otkrio je izvor Srpskainfo iz policije.

Dodao je kako je optuženi imao polne radnje sa sestričinom u svojoj kući na širem području Prijedora.

FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Izvor Srpskainfo je objasnio da je čitav slučaj otkriven 2019. godine, kada je policija uhapsila V.Z. u selu kod Prijedora.

Uslijedila je istraga koja je otkrila šokantne detalje višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja.

– Sve je počelo kada je nesrećna djevojčica imala 13 godina. Roditelji su je odvodili na selo, gdje ju je ujak čuvao. To je tokom postupka uzeto kao posebno otežavajuća okolnost, jer je optuženi na brutalan način godinama iskorištavao povjerenje koje mu je ukazano od strane bliske rodbine – objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.
Prijetnje

Seksualno zlostavljanje djevojčice trajalo je do njenog punoljetstva, odnosno punih pet godina, kada je policija došla do šokantnih informacija.

– Ono što je posebno začuđujuće jeste da je majka pokušavala odgovoriti svoju kćerku da prijavi ujaka monstruma. Ipak je djevojka smogla snage i pored svih pritisaka odlučila ispričati sve detalje, koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim – dodao je izvor Srpskainfo iz istrage.

Pored toga što je majka odgovarala kćerku da prijavi ujaka, djevojčica je dobijala i prijetnje od ujaka da nikome ne priča o onome šta se događalo u kući strave i užasa.

Tokom istrage, što je potvrdila i prvostepena presuda, optuženi V.Z. je prijetio djevojčici.

U Republici Srpskoj se sve više otkriva šokantnih slučajeva polnog nasilja nad djevojčicama u režiji bliskih članova porodice.

Sve više slučajeva otkriva se zbog hrabrosti žrtava, ali i informacija u medijima da takvi monstrumi završavaju na dugogodišnjim robijama.

Psiholozi ističu da bi stručni kadrovi u školama morali posvetiti više pažnje prema djeci koja se „čudno ponašaju“, odnosno koja su povučena, demotivisana za rad i tužna piše Srpskainfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79