Goganović o 9. januaru: Da je bilo elemenata krivičnog dijela Tužilaštvo BiH bi pokrenulo postupak po službenoj dužnosti

Goganović o 9. januaru: Da je bilo elemenata krivičnog dijela Tužilaštvo BiH bi pokrenulo postupak po službenoj dužnosti


Ministar odbrane BiH Zukan Helez najavio je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, Aleksandra Goganovića i Milana Damjanića zbog obilježavanja neustavnog dana RS.

“Od 09. januar 2024. i obilježavanja neustavnog dana RS intenzivno sam radio s najboljim pravnim ekspertima i uglednim advokatima u Bosni i Hercegovini na pripremi krivične prijave protiv tri lica, predsjednika RS Milorada Dodika, zamjenika ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Aleksandra Goganovića i pukovnika OSBiH Milana Damjanića”, napisao je Helez na svom Facebook profilu.

Helez: Spremne krivične prijave protiv Dodika, Goganovića i Damjanića

Također je dodao da su krivične prijave spremne te ću ih predati u Tužilaštvo BiH u četvrtak, 18. januara 2024. godine u 11 sati.

“Uvjeren sam će pravosudni organi BiH postupiti u skladu s Ustavom i zakonima BiH”, naveo je Helez.

Prijavljeni Goganović je sada odgovorio i rekao kako to “ne smatra relevantnim i vrijednim komentarisanja, jer da je bilo elemenata krivičnog dijela Tužilaštvo BiH bi pokrenulo postupak po službenoj dužnosti.

“S druge strane, imponuje mi što sam na istoj krivičnoj prijavi sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i to baš u vezi sa proslavom rođendana Republike Srpske”, istakao je Goganović.

Goganović je rekao da će svakako potezi ministra odbrane BiH Zukana Heleza izazvati reakcije o kojima će obavijestiti javnost ukoliko zvanično preda krivičnu prijavu.

“Umjesto da zajednički rješavamo nagomilane probleme u sistemu odbrane, kolega Helez se bavi jeftinim populizmom i izmišljenim krivičnim prijavama”, konstatovao je Goganović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija