Golfom prešao u suprotnu traku, pa usmrtio pješaka

Šezdesettrogodišnji muškarac poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se prethodnog vikenda dogodila u Bosanskom Petrovcu, potvrđeno je iz MUP-a Usnko-sanskog kantona.

Nesreća se dogodila u subotu nevečer na magistralnom putu M-4.2, u mjestu Bišćani.

“Vozač automobila “golf”, bh. registarskih oznaka, rođen 1989. godine iz Vrtoča, općina Bosanski Petrovac, zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju na putu je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu traku, a potom i na pješački prijelaz i prednjim lijevim dijelom automobila udario pješaka rođenog 1957. godine iz Bosanskog Petrovca. Usljed zadobijenih povreda pješak je preminuo – kazao je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Dežurni tužilac ovo krivično djelo je kvalifikovao kao teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. Vozač je priveden, a naložena su dalja vještačenja i potrebne istražne radnje s ciljem dokumentovanja okolnosti ove teške nesreće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79