Golim rukama ubio babu i mamu: Stravični zločin nije dobio sudski epilog, Marko je završio na liječenju

Nezapamćen zločin, koji je prije godinu dana uznemirio celu Mačvu još nije dobio sudski epilog. Marko P. (27) iz Bogatića u psihičkom rastrojstvu golim rukama ubio majku Desanku (64) i pretukao babu Vericu (87) koja je preminula deset dana kasnije u šabačkoj bolnici.

Više javno tužilaštvo u Šapcu je okončalo istragu i Marka P. tereti za krivično djelo višestruko ubistvo za koje je prema Krivičnom zakoniku zaprijećena zatvorska kazna do 40 godina. On se od hapšenja nalazi u Centralnom zatvoru u Beogradu na psihijatrijskom liječenju.

Na osnovu psihijatrijskog veštačnje izrečena je mjera bezbjednosti, obavezno psihijatrijsko liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi. Odbrana je uložila žalbu koja je nedavno odbijena – saznaje Telegraf.

Marko je najprije u kući napao majku i baku i izleteo na ulicu gdje su za njim izašle i njih dvije u namjeri da ga smire. Komšije su novinarima opisivale kako je Marko nasratao i mučki udarao rukama po glavi i tijelu majku Desanku, dok je ona jaukala i dozivajući njegovo ime i molila da prestane. Kada ju je je oborio na zemlju nastavio je da je udara i skače po njoj dok nije izdahnula. Od silnih udaraca nije bilo kosti na glavi i tijelu koja nije polomljena.

Baku Vericu, koju je onesvijestio jednim udarcem položio je pored mrtve majke kraj klupe ispred komšijinog dvorišta, a potom obilazio oko tijela i urlao: “Ja sam Isus, moram da pustim krv!”

Niko se nije usudio da pomogne komšinicama

Otac je bio na njivi i nije ni slutio kakva se drama odvija kod kuće. Niko od komšija koji su preko plotova iz svojih dvorišta posmatrali krvavi pir nije se usudio da pomogne nesrećnim ženama. Zazirali su od Marka ne samo zato što je bio u rastrojstvu, pričali su kako mu je pjena išla na usta, već i što je bio pravi snagator sa nabildovanim tijelom i snažnim rukama na koje policajci nisu uspjeli da stave lisice.

Dva policajca nisu uspjela odmah da ga savladaju. Opirao se, udarao ih, pa su zvali pojačanje. Stigla su još još tri policajca i nekako uspjeli da ga obore na zemlju. Vezali su ga sajlom jer su lisice bile “tijesne” za njegove snažne ruke. Smirio se tek kada su mu ljekari dali injekciju – pričali su očevici novinarima.

Branio se ćutanjem
Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio se ćutanjem. Ni godinu dana kasnije nije poznato zašto je mladić doživio nervno rastrojstvo i usmrtio dvije žene koje su ga odgajile.

Porodicu Puzić svi u ulici su poznavali kao čestitu, vrijednu i poštenu, a o Marku znaju da je bio natprosečno inteligentan i izuzetno talentovan i nadaren za matematiku i tehničke nauke, pa je upisao i sa visokim prosjekom završio Višu elektrotehničku školu u Novom Sadu.

Bio je veliki stručnjak i za informatiku i radio je kao influenser, ali godinama nije mogao da dobije stalno zaposlenje zbog čega se veoma razočarao i povukao u sebe.

Bio je tih, povučen, nedovoljno prihvaćen od okoline i družio se sa malim brojem prijatelja. Duže vrijeme je dizao tegove i na društvenim mrežama se hvalio snažnim mišićima, a pažnju je privlačio i dugom kosom koju je najčešće vezivao u rep.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79