Golobradi mladić opljačkao kladionicu u Čelebićima, ukrao čamac i pokušao preći Jablaničko jezero

Policija je sinoć u Konjicu lišila slobode 18-godišnjaka iz Konjica, nakon što je u Čelebićima opljačkao radnicu kladionice, a potom pobjegao prema Jablaničkom jezeru, gdje je ukrao čamac i pokušao pobjeći preko jezera.

Kako je jutros saopćio MUP HNK, Policijskoj stanici Konjic sinoć oko 21.40 sati prijavljeno je da je u toku razbojništvo u sportskoj kladionici “Sport plus” u Čelebićima.

Na mjesto događaja odmah su izašle policijske patrole i utvrdile da je nepoznati muškarac, sa maskom, kapuljačom i sunčanim naočalama došao ispred kladionice dok je radnica bila ispred objekta.

– S obzirom na to da je nepoznata osoba izgledom odgovarala osobi koja je 10. maja uz prijetnju nožem opljačkala istu poslovnicu, radnica je pobjegla, a on je ušao u poslovnicu, ukrao njenu torbu, a zatim pobjegao u pravcu Jablaničkog jezera. Tu je ukrao čamac i pokušao pobjeći preko jezera, ali su ga policijski službenici sustigli i lišili slobode – naveli su iz MUP-a HNK.

Utvrđeno je da se radi o D. S. (2004) iz Konjica.

– O navedenom je upoznat tužilac, obavljen je uviđaj i poduzete su potrebne mjere – navode iz MUP-a HNK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79