Goran (41) pijan skrivio nesreću osuđen na samo šest i po godina robije

Okružni sud u Doboju osudio je Gorana K. (41) iz tog grada na šest i po godina zatvora jer je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Milan (25) i Nenad Kovačević (27), dok je teško povrijeđen Stefan A. iz Stanara.

Goran K. oglašen je krivim za ugrožavanje javnog saobraćaja, a osim kazne zatvora izrečena mu je i dvogodišnja zabrana upravljanja vozilom ”B” kategorije, u koju se ne računa vrijeme provedeno iza rešetaka.

Stravična saobraćajka dogodila se 7. jula 2020. godine na regionalnom putu u Velikoj Bukovici kod Doboja kada je došlo do sudara dva ”audija”. Goran K. je bio za volanom ”audija A6”, u kojem su se vozili i stradali Milan i Nenad, dok je ”audijem A4” upravljao povrijeđeni Stefan A. – piše ATV.

U presudi se navodi da je Goran K. vozio pod uticajem alkohola sa koncentracijom od 1,51 promila alkohola u krvi, usljed čega nije bio sposoban za bezbjedno upravljanje vozilom.

”Optuženi je vozio prema Doboju i usljed alkoholisanosti propustio je da vozi desnom stranom kolovoza. Dolaskom u Veliku Bukovicu prešao je u lijevu saobraćajnu traku u trenutku kada je iz suprotnog pravca naišao Stefan A. sa ”audijem A4”. U cilju izbjegavanja direktnog sudara Stefan A. je pomjerio svoje vozilo u traku namijenjenu za kretanje saobraćaja iz suprotnog smjera, da bi se u tom trenutku Goran K. sa ”audijem A6” vratio u svoju saobraćajnu traku”, navodi se u presudi.

Tragedija potresla Doboj: Bili su mladići za primjer

Pojašnjava se da je usljed toga došlo do sudara prednjeg desnog ćoška ”audija A4” sa središnjim dijelom ”audija A6”. Od siline udara saputnici u ”audiju A6” Milan i Nenad Kovačević su zadobili višestruke povrede usljed čega su na mjestu ostali mrtvi.

Vozač ”audija A4” u nesreći je zadobio prelom palačne kosti podlaktice, potres mozga, istegnuće vratne kičme, te razderotine i oguljotine po glavi, licu, grudnom košu i koljenima.

Presuda nije pravosnažna i dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Vozači teretnjaka opraštaju se od nastradalog kolege

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79