Goran Bregović shrvan bolom: Umrla mu je sestra, a nije joj mogao otići na sahranu

19. januar 2010, Beograd - Konferencija za medije Gorana Bregovica u zgradi Radio Televizije Srbije. Goran Bregovic - pevac, kompozitor i umetnik. Photo: Antonio Ahel. goran bregovic, pevac, muzika, rts, radio televizija srbije, nacionalni servis, pevac

Jedna od najpoznatijih muzičkih zvijezda na ovim prostorima, sedamdesetogodišnji Goran Bregović susreo se sa velikom porodičnom tragedijom.

Naime, njegova mlađa sestra, Dajana Bregović-Marić (61) preminula je u Splitu. Porodica Bregović trenutno prolazi kroz jako težak period, a bol koju osjećaju je neopisiva, prenose hrvatski mediji, a među prvima Imperial.net.

Otac Franjo Bregović koji je rodom iz Hrvatskog zagorja i majka Borka Perišić su za vreme braka dobili sinove Gorana i Predraga i ćerku Dajanu.

Dajana Bregović – Marić mlađa je sestra vođe Bijelog dugmeta i tvorca “Orkestra za vjenčanje i sprovode” Gorana Bregovića. Goran je s njom proveo mladalačke dane jer su njegovi roditelji Franjo i Borka bili rastavljeni pa je malo živio s mamom u Sarajevu, a malo s ocem u Splitu gdje je njegov sada već pokojni otac Franjo službovao u ondašnjoj JNA i zasnovao novu porodice. Dajana je rođena 1959. godine, dakle bila je devet godina mlađa od svog svjetski slavnog brata. Njezin otac Franjo, uz Gorana je imao i sina Predraga iz prvog braka, tako da je Dajana preko tate dobila i dva polubrata.

– Zbog velike tuge obavljen je tihi sprovod u krugu uže obitelji na groblju Lovrinac. Ožalošćeni: suprug Vele, djeca Lenko, Ornela, Dejan, Jelena s obitelji, Glorija i Alen, braća Goran i Predrag s obiteljima, unuci Ivan, Dejan, Noa i Kiara te ostala obitelj. Počivala u miru Božjem, pisalo je na njenoj osmrtnici objavljenoj u Slobodnoj Dalmaciji.

Svojevremeno je Bregina sestra istupila u medije i pričala o odrastanju sa slavnim bratom te kako je jednom svom sinu dala prezime Bregović jer njena braća nisu imala muških potomaka. Sam Bregović je, komentirajući činjenicu da ima četiri kćeri, govorio kako nije ni strašno da se ne prenosi prezime Bregović jer to nije nikakvo “von” (odnosno nobl ili plemenito) prezime.

Gubitak člana najuže porodice u svakom trenutku je bolan. Posebno je teško izgubiti najmilije u aktuelnom trenutku pandemije korone jer to onemogućuje ispraćaje kakvi su u tradiciji na ovim prostorima. Uostalom, zar bi kralj balkanskog pastirskog roka i etno muzike ikada svoj orkestar nazvao “Orkestrom za vjenačenje i sprovode” da ta dva trenutka, kako je sam rekao, nemaju mitski značaj za ljude, ne samo u ovom dijelu svijeta. Zasigurno bi Goran svoju sestru ispratio s muzikom da nije korone. Ovako joj može odati počast u svojoj duši.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79