Goran Čerkez: Nisam se vakcinisao u Beogradu, imate li vi imalo morala?

Nakon što je prošle sedmice viđen u Beogradu, a objavljena je i fotografija, Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva BiH i član federalnog kriznog štaba, on je za portal Source kazao da se nije vakcinisao.

– Nisam bio na vakcinaciji u Beogradu. Dakle, nisam se vakcinisao jer sam preležao težak oblik Covida. Doslovno prije pet dana sam se digao na noge. Bio sam sa prijateljima u Beogradu i tu se sva priča završava. Podržavam sve ljude koji idu da se vakcinišu i da zaštite svoje zdravlje i to je sva priča – rekao je Čerkez.

Ljut je na medije koji su objavili njegovu fotografiju.

U Beogradu se vakcinisao i političar Mirza Čelik: Goran Čerkez došao al se nije vakcinisao

– Da ste se imalo informisali, znali biste da ja ne vršim nabavku, niti je moj posao nabavka vakcina. Ja sam građanin ove zemlje kao i svi drugi građani. I ja isto tako plaćam doprinose. Imao sam jako težak oblik koronavirusa, prema tome, samim tim nisam vakcinisan. Sramotni ste – rekao je Čerkez koelgama sa Sourcea.

Rekao je da je preležao težak oblik Covida.

– Imate li vi imalo morala? Ja sam mjesec dana bio teško bolestan, grobaru sam s lopate pobjegao. Nosio sam krizu godinu dana. Ja da sam mogao primiti vakcinu, ja bih je primio. U čemu je problem? Nazovite državu i pitajte je zašto nije nabavila vakcine. Jesam li ja zdravstveni radnik, jesam li ja prioritet, jesam li se mogao vakcinisati? Nisam se krio godinu dana. Bio sam i na aerodromu kada su stigle prve vakcine i onda ne stavim sebe na spisak za vakcinaciju zbog mojih kolega iz Covid ambulanti i onda ‘fasujem’ koronavirus u 90. minuti i izvučem se jedva. Jeste, bio sam u Beogradu, ali bio sam s prijateljima. Je li to zabranjeno? Moralno i etički sam čist kao suza. Niti sam zadužen za vakcine, niti sam sada, niti sam bio – rekao je Čerkez.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79