Goran Cvijetić dobio četiri godine iza rešetaka za smrt pješaka Slaviša Čović

Teslićanin Goran Cvijetić je u Doboju osuđen za izazivanje nesreće u kojoj je poginuo Slaviša Čović

Dobojski Okružni sud proglasio je krivim Gorana Cvijetića (30) iz Teslića za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pješak Slaviša Čović te ga je osudio na četiri godine zatvora. Osim ove, izrečena mu je dvogodišnja zabrana upravljanja vozilom i oduzeta vozačka dozvola na dvije godine.

Nesreća se desila 21. decembra 2021. na magistralnom putu u mjestu Đulići kod Teslića. U vrijeme nesreće optuženi je, kako stoji u presudi, bio jako pijan i u krvi je imao 2,74 promila alkohola.

– Cvijetić je Mercedesom išao iz pravca Banje Luke i vozio je nedozvoljenom brzinom od 93,3 kilometra na sat iako je dozvoljena brzina na tom dijelu puta bila 50 kilometara na sat. U mjestu Đulići je udario pješaka Čovića, koji je prelazio sa lijeve na desnu stranu puta, stoji u presudi. Čović je zadobio povrede u vidu oštećenja mozga, rastave potiljačne kosti i prvog vratnog pršljena, višestruki prelom kostiju lobanje i druge povrede opasne po život, zbog kojih je preminuo na licu mjesta. Cvijetić je potom bez zaustavljanja nastavio vožnju u pravcu Teslića nakon čega se vratio na mjesto događaja.

Optuženi je, stoji u presudi, bio svjestan da nepropisnom i nebezbjednom vožnjom može dovesti u opasnost život ljudi, ali je pristao na nastupanje takve posljedice. Cvijetić je presudom obavezan da plati troškove sudskog postupka od 3.133,15 KM i da plati na ime paušala 150 KM, a sve u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude piše Oslobođenje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79