Goran Rašković bio pred odlaskom iz BiH: Predomislio se u posljednji trenutak

Goran Rašković bio pred odlaskom iz BiH: Predomislio se u posljednji trenutak


Sa deset plastenika u kojima uzgaja rezano cvijeće i ukrasno bilje, Goran Rašković postao je jedan od najvećih cvjećara u Lijevče polju. Biznis je razvio u Aleksandrovcu, selu u centru Lijevče polja iako je imao spakirane kofere i vizu za Italiju.

– Živio sam godinama u Italiji, govorim italijanski i nije mi problem da odem tamo da živim. Ali nije izazov otići, izazov je ostati i dokazati da vrijediš. Evo me tu, ispred graničnog prelaza u Gradišci, simbolično sa buketima kala koji su moja velika ljubav i egzistencija, kaže Rašković.

Goran Rašković – Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Ovaj mladi privrednik kaže da su mu poseban impuls dali mladi ljudi u Ministarstvu poljoprivrede RS koji su razumjeli njegovu proizvodnju, probleme i potrebe.

– Zahvalan sam tim ljudima, ali i velikom broju poslovnih saradnika, pogotovo iz Sarajeva i okruženja. I oni su mi pomogli da ostanem i opstanem – rekao je Goran Rašković, specijalista za uzgoj lala i gerbera, ali i eukaliptusa i drugog ukrasnog i ljekovitog bilja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija